Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Promocje
Dżodżen przyprawa bułgarska suszona mięta kędzierzawa - smaki Bułgarii
Dżodżen przyprawa bułgarska suszona mięta kędzierzawa - smaki Bułgarii

7,00 zł

Cena regularna: 10,00 zł

szt.
BIO olejek do masażu TONUS SPA
BIO olejek do masażu TONUS SPA

76,00 zł

Cena regularna: 83,00 zł

szt.
Nowości
Bezpieczne zakupy
  • Różne formy płatności
  • Gwarantowany zwrot pieniędzy (10 dni na zwrot towaru)
  • Szyfrowane dane i transakcje

Wybielający krem na noc rozjaśniający przebarwienia z algami, olejkiem różanym Dolina Różana Bułgaria

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 59,00 zł 59.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Wybielający krem na noc rozjaśniający przebarwienia z bułgarskim olejkiem różanym i ekstraktem z alg

Rozjaśniający krem na noc natłuszczający skórę z Bułgarską Różą - eliminacja cieni pod oczami

Krem na noc z Bułgarską Różą - krem zmniejszający cienie pod oczami i zmarszczki 

Naturalny silnie odżywczy krem przeciwzmarszczkowy, który likwiduje cienie pod oczami oraz wygładza zmarszczki po regularnym stosowaniu, dzięki zawartości wyjątkowych, czystych składników aktywnych,  w tym Algowhite. Algowhite, czyli ekstrakt z alg brązowych (Ascophyllum nodosum) wspomaga redukcję wolnych rodników oraz odpowiednie wydzielanie melaniny, odpowiadającej za koloryt skóry. Zawarty olejek różany i woda różana stymulują regenerację i nawilżenie skóry.

Krem o mocnym działaniu przeciwzmarszczkowym i wybielającym zapewnionym przez wysoką zawartość drogocenncych składników olejowych: olej z pestek winogron i moreli, olej rycynowy i abisyński oraz masło kokosowe i shea, wzbogacone D-panthenolem i fitosterolami dodatkowo odżywiającymi i odnawiającymi skórę.

Różany krem do twarzy na noc z Bułgarii- składniki aktywne:

  • Bułgarski olejek różany (Rosa damascena Mill. var. kazanlika/ R. kazanlika)najszlachetniejszy z olejków roślinnych, którego drogocenne właściwości były znane już w świecie starożytnym- nawilża i odżywia skórę nadając jej promienisty, zdrowy wygląd. Wygładza i zmiękcza strukturę skóry, a wspaniały utrzymujący się godzinami zapach rozwiewa zły nastrój i koi nerwy.
  • Bułgarska woda różana- uzyskiwana jest metodą podwójnej destylacji świeżych płatków bułgarskiej odmiany róży damasceńskiej (R. damascena Mill. var. kazanlika = R. kazanlika) w Dolinie Różanej, której endemiczny mikroklimat i specyficzne warunki środowiskowe sprawiają, że cechuje się najwyższą jakościąOdświeża, działa tonizująco, nawilżająco, łagodzi podrażnienia, utrzymuje równowagę wodną skóry głowy i włosów. Posiada silne działanie antyoksydacyjne, zmniejsza rozwój drobnoustrojów, działa regenerująco na skórę, w tym wspomaga zmniejszenie porów naczynek i przebarwień
  • olej z czarnuszki siewnej- o silnych właściwościach antyoksydacyjnych, przeciwdrobnoustrojowych i przeciwzapalnych (dzięki wysokiej zawartości tymochinonu), co wspomaga redukcję trądziku, egzemy i innych niedoskonałości oraz silnie nawilża skórę. 
  • olej z pestek winogron- lekki olej renatłuszczający, chroniący skórę przed utratą wody, czego efektem jest nawilżenie i polepszenie kondycji skóry przez jej odżywienie. Odbudowuje barierę lipidową naskórka zwiększając jego stabilność i wytrzymałość
  • olej z pestek moreli- posiada wysoką koncentrację wit. F. która działa nawilżająco i odmładzająco. Ze względu na swoje właściwości regenerujące, jest najczęściej stosowany w kremach i terapiach zwalczających zmarszczki mimiczne, przyspieszając metabolizm komórkowy i produkcję kolagenu.
  • olej rycynowy- jeden z najstarszych olejów, bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe, chroniący skórę przed utratą nawilżenia oraz nadający jej naturalne lśnienie. Wyjątkowo odżywcze
  • masło kokosowe- o wyjątkowym profilu tłuszczowym: bogaty w kwasy nienasycone, w tym ponad 50% to kwas laurynowy, o właściwościach antybakteryjnych. Dodatkowo silnie nawilża penetrując skórę i włosy lepiej od większości olei.
  • olej abisyński- o wysokiej zawartości kwasu erukynowego i innych kwasów nienasyconych. Posiada silne właściwości antyoksydacyjne, nawilżające i odżywcze- reguluje koloryt skóry, natłuszcza ją i pozostawia ją elastyczną i wygładzoną. Dodatkowo kondycjonuje włosy, zapobiegając ich łamaniu i rozdwajaniu
  • roślinny wosk karnauba- o silnych właściwościach ochronnych przed wysuszeniem. Bardzo silnie nawilża i odżywia skórę, nadając jej piękny i naturalny blask
  • fitosterolesą roślinnym odpowiednikiem cholesterolu, niezbędnego składnika stabilizującego błony komórkowe. Wzmacniają strukturę naskórka, nadając skórze elastyczność i zdrowszy wygląd, również dzięki wykazywaniu właściwości lekko przeciwzapalnych i przeciwdrobnoustrojowych
  • masło shea- o magicznych mocach nawilżenia i odżywienia, powoduje wygładzenie i zmiękczenie skóry, dodatkowo chroniąc ją przed promieniowaniem UV i innymi faktorami środowiskowymi
  • gliceryna- jako małocząsteczkowa organiczna substancja o powszechnym stosowaniu, łatwo wnika do głębszych warstw skóry wraz z pozostałymi składnikami odżywczymi. Jej znane nawilżające właściwości powodują stopniowe wygładzenie poszarganego i wysuszonego naskórka
  • panthenol prowitamina B5, która po wniknięciu w skórę przekształca się w witaminę B5. Występuje ona naturalnie w skórze i włosach. Jej niedobór powoduje łuszczenie i wysuszenie skóry. Dzięki podobnej do keratyny strukturze, wnika głęboko do skóry nawilżając ją i odżywiając

KREM BEZ PARABENÓW

Krem na noc czy krem na dzień- jaka jest różnica?

Taki podział jest konwencjonalnym podziałem na kremy cięższe, bardziej oleiste (noc) i lżejsze, z większą ilością wodnych komponentów (dzień). Kremy rekomendowane na noc zawierają więcej substancji oleistych, które mogą wchłaniać się trochę dłużej powodując "świecenie" się skóry które jednak szybko zanika po całkowitym wchłonięciu kremu. Używaj kremów tzw. na dzień i na noc w takich porach jakich uważasz za stosowne.

Tłustsze kremy polecamy w okresie zimowym, kiedy zimne powietrze silnie wysusza skórę. W takim przypadku "lekkie" kremy, oparte na bardziej wodnych składnikach mogą powodować minimalne zaczerwnienienia (marznące substancje wodne na twarzy).

Stosowanie: Krem nanosić wieczorem na oczyszczoną i wysuszoną skórę twarzy i dekoltu masującymi ruchami. Aby zaobserwować pożądany efekt kremu, stosuj go regularnie, najlepiej codziennie, zgodnie z twoim schematem pielęgnacyjnym. Stosować min 28 dni.

Opakowanie: elegancki słoiczek 40 ml

Regularne stosowanie kosmetyku zwiększa szanse na jego prawidłowe działanie i widoczne efekty!

NIETESTOWANY NA ZWIERZĘTACH | KOSMETYKI WEGAŃSKIE | KOSMETYKI Z BUŁGARII | OLEJEK RÓŻANY Z BUŁGARII WODA RÓŻANA Z RÓŻY DAMASCEŃSKIEJ

bułgaria  kosmetyki wegańskie aromaterapia  olejek różany Bułgaria 


© Opis autorski Roseshop.pl - kopiowanie oraz rozpowszechnianie tekstów zamieszczonych na stronie Roseshop.pl jest zabronione! Zgodnie z Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.) Cena za jeden opis naszego autorstwa wynosi 10 000 zł netto. 

INCI: Aqua, 1.Caprylic/Capric Triglyceride, Rosa Damascena Flower Water, 2.Glyceryl Stearate Citrate, 3.Cetearyl Alcohol, 4.Glyceryl Caprylate, Glycerin, Ascophyllum Nodosum Extract, Ricinus Communis Seed Oil, Hydrogenated Castor Oil, Copernicia Cerifera Wax, 3.Cetyl Alcohol, Vitis Vinifera Seed Oil, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Cocos nucifera oil, Butyrospermum Parkii Butter, 5.Phenoxyethanol, 6.Caprylyl Glycol, Nigella Sativa Seed Oil, 7.Sodium Acrylates Copolymer, Lecithin, Panthenol, 5.Potassium sorbate, 8.BHA, Citric Acid, Parfum, Rosa Damascena Flower Oil, Benzyl Benzoate*, Citronellol*, Eugenol*, Geraniol*, Hexyl Cinnamal*

1.trigliceryd roślinny stosowany jako emolient i substancja odżywcza 2.bezpieczny, powszechny emulgator, poprawia konsystencję, 3.bezpieczny, powszechny, emolient naturalnego pochodzenia- substancja utrzymująca emulsję; 4.bezpieczny, powszechny, emolient naturalnego pochodzenia- substancja utrzymująca emulsję, składnik nawilżający, kondycjonujący i nadający połysk 5.całkowicie bezpieczny, powszechny składnik chroniący kosmetyk przed rozwojem mikroorganizmów 6.bezpieczny, bardzo powszechny środek utrzymujący wilgotność, emolient i substancja odżywcza pochodząca między innymi z kokosa 7.  substancja utrzymująca prawidłową wilgotność kosmetyku, tworząca zwartą formę, nawilżająca 8.bezpieczny, powszechny antyoksydant *składniki naturalnie występujące w hydrolatach, olejach oraz olejkach; Opracowała Marta Holc- biotechnolog, na podstawie: ec.europa.eu, echa.europa.eu, kosmopedia.org 

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (1)

2 października 2020

Zaczęłam używać kilka tygodni temu, polecam

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl