Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Bezpieczne zakupy
  • Różne formy płatności
  • Gwarantowany zwrot pieniędzy (10 dni na zwrot towaru)
  • Szyfrowane dane i transakcje

Olejek paczuli (paczulowy) naturalny, brodziec paczulka - naturalne olejki eteryczne Bułgaria

Dostępność: brak towaru
Cena: 41,00 zł 41.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Eteryczny olejek paczuli (paczulowy) 100% naturalny

 olejek z paczuli aromaterapia - Pogostemon cablin oil

INCI: Pogostemon cablin oil 

Olejek paczulowy- informacje o surowcu

Ten wyjątkowy i bardzo rozchwytywany olejek eteryczny powstaje z liści przedstawiciela jasnotowatych - brodźca paczulki, inaczej: paczulka wonna, paczulka (Pogostemon cablin). Dość urokliwie brzmiąca nazwa rośliny ma swoje korzenie w języku tamilskim i oznacza w dosłownym tłumaczeniu "zielony liść". Naturalnie rośnie głównie na obszarach tropikalnych Azji.

Jak pachnie olejek paczuli? Olejek z paczuli- właściwości

Lotność: niska 

Aromat: słodki, ziemisty, drzewiasty, lekko kamforowy

Pozyskiwanie: destylacja parowa

Działanie olejku paczulowego uwarunkowane jest jego składem chemicznym i bardzo wysoką zawartością garmakrenonu, paczuloul, norpaczulenolu  i innych składników:

  • przeciwzapalne
  • przeciwbólowe
  • przeciwbakteryjne
  • przeciwgrzybicze
  • ochronne na skórę, z potencjalnym efektem indukcji produkcji kolagenu
  • przeciwgrzybicze
  • odstraszające owady
  • ułatwia gojenie ran i zmniejszania widoczności blizn
  • pomaga zwalczać łupież
  • tonizuje
  • afrodyzjak naturalny

Olejek paczulowy na twarz i skórę

Olejek paczuli zalecany jest do każdego typu skóry, jednak dzięki swoim silnym właściwościom przeciwdrobnoustrojowym, w tym przeciwbakteryjnym, przeciwgrzybiczym i przeciwzapalnym zalecany jest do stosowania na skórę tłustą, trądzikową i skłonną do niedoskonałości. Olejek z paczuli redukuje rozprzestrzeniania się mikroorganizmów chorobotwórczych skóry, zmniejsza zaczerwienienia, ułatwia gojenie już powstałych niedoskonałości i blizn, wspomaga leczenie egzemy, łuszczycy i innych chorób skóry, przez zmniejszenie świądu, stanów zapalnych i ewentualnego nadkażenia dotkniętego miejsca. Chroni skórę przed negatywnym wpływem zewnętrznych czynników środowiskowych oraz najprawdopodobniej zwiększa produkcję kolagenu, polepszając kondycję skóry oraz redukując powstałe zmarszczki. Jako składnik regularnie stosowanych kompozycji antycellulitowych, pomaga w jego redukcji.

Olejek z paczuli na włosy i łupież

Dzięki właściwościom przeciwzapalnym, przeciwbakteryjnym i przeciwgrzybiczym olejek paczulowy oczyszcza skalp, poprawiając przy tym kondycję włosów, regulując ich natłuszczenie, zmniejszając prawdopodobieństwo rozwinięcia łupieżu, krostek i stanów zapalnych z nimi związanych. Pomaga zwalczać już rozwinięty łupież. To działać może bardzo stymulująco na porost włosów, dlatego też zalecany jest do stosowania podczas łysienia oraz wzmożonego wypadania włosów np. po przejściu choroby. Dodatkowo nadaje im świeży, energetyzujący zapach!

Olejek paczulowy na komary, inne owady i ukąszenia

Tak wyjątkowy profil chemiczny budujący zapach paczulowy powoduje  silne działanie odstraszające komary i inne owady. Co więcej, olejek miętowy wspomaga gojenie ran po ukąszeniach.

Olejek z paczuli działanie:

Dzięki swojemu wspaniałemu, niepowtarzalnemu i słodkiemu zapachowi olejek paczulowy stosowany jest do aromatyzowania powietrza, pomieszczeń, szaf, łazienek, toalet itp. Dodatkowo skutecznie neutralizuje nieprzyjemne zapachy, dlatego może być z powodzeniem stosowany jako dodatek do prania  ubrań, nawet tych przepoconych przez sportowców!

Olejek paczulowy aromaterapia

Liczne badania kliniczne potwierdzają aromaterapeutyczne działanie olejku paczulowego, który:

  • uspokaja, odpręża
  • zmniejsza apetyt
  • pomaga przezwyciężyć bóle głowy, również te migrenowe, letarg oraz "zamglenie" umysłu
  • odświeża umysł i poprawia koncentrację 
  • wspomagająco podczas leczenia depresji, stanów depresyjnych, chandry, melancholii i stanów złego samopoczucia
  • jako klasyczny, znany od stuleci afrodyzjak pomaga w wychodzeniu z oziębłości seksualnej

Ezoteryczny wpływ: przyciąga bogactwo i sukces w biznesie.

Olejek paczuli stosowanie

Żaden z olejków eterycznych NIE może być stosowany bezpośrednio na skórę!

  • inhalacje, do kominków aromaterapeutycznych, inhalatorów, aromatyzatorów, rozpylaczy zapachu, nawilżaczy powietrza, aromamedalionów itp. (wystarczą 3-4 krople)
  • sauny (2-3 krople)
  • do masażu (na 10 ml oleju bazowego, 5 kropli)
  • do kosmetyków spłukujących się (wystarczą na 100 ml kosmetyku, 10-12 kropel)
  • do kremów (na 10 kropli na 25 ml kremu)
  • do wanny (5-7 kropli)
  • spray zapachowy (10-15 kropli na 250 ml wody dejonizowanej)
  • płukanki gardła- 2-3 razy dziennie w szklance wody rozpuścić 1-2 krople
  • do prania i prasowania (1-2 krople)

Uwaga! Wysokie stężenie olejku! Stosować zgodnie z zaleceniami! Chronić przed dziećmi! Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych! Przed użyciem wykonaj test na wrażliwości skóry! Niezalecane dla kobiet w ciąży!

Opakowanie: szklana, ciemna buteleczka 10 ml

Regularne stosowanie olejku zwiększa szanse na jego prawidłowe działanie i widoczne efekty!

NIETESTOWANY NA ZWIERZĘTACH | NATURALNE OLEJKI ETERYCZNE WEGAŃSKIE | KOSMETYKI Z BUŁGARII | OLEJEK PACZULI

 kosmetyk-dla-wegan  bułgaria  aromaterapia


© Opis autorski Roseshop.pl - kopiowanie oraz rozpowszechnianie tekstów zamieszczonych na stronie Roseshop.pl jest zabronione! Zgodnie z Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.) Cena za jeden opis naszego autorstwa wynosi 10 000 zł netto.

(van Beek & Joulain 2018) (Ramya et al. 2013)

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl