175,00 zł
45,00 zł
25,00 zł
23,00 zł
- Różne formy płatności
- Gwarantowany zwrot pieniędzy (10 dni na zwrot towaru)
- Szyfrowane dane i transakcje
Konfitura figowa z ekologicznych upraw- dżem figowy z całych zielonych (Bułgaria)
Opis
Ekologiczna BIO konfitura figowa z Bułgarii - całe figi zielone - certyfikowane organiczne produkty BIO z Bułgarii
Smaki Bułgarii - naturalny dżem figowy prosto ze słonecznej Bułgarii
BIO konfitura figowa z całymi figami -prosty skład:
Skład: BIO zielone figi (40%), syrop z BIO cukru trzcinowego, BIO wanilia, kwasek cytrynowy ... i tyle!
Konfitura produkowana jest sezonowo, zgodnie z cyklem figowców!
Dżem figowy- całe figi z Bułgarii!
Naturalna konfitura o pięknym, subtelnym aromacie z głęboką nutą świeżości i powiewu południowej egzotyki. Smak zielonych fig (niedojrzałych) jest słodko-kwaśny, świeży i intrygujący. Zielone figi różnią się od dojrzałych delikatnie cierpko-słodką nutą przypominającą połączenie zapachu młodych migdałów i bergamoty. Fantastyczny, prosty skład zapewnia autentyczny smak bułgarskiego lata - zielonych fig, który nie jest przytłoczony nadmierną ilością cukru.
Co można zrobić z niedojrzałych fig? Pyszny, zdrowy dżem figowy! To prawdziwy rarytas kuchni bułgarskiej
W Bułgarii konfiturę z zielonych fig robi się między końcem wiosny, a początkiem lata, kiedy owoce są wciąż niedojrzałe. Figa to roślina rozdzielnopłciowa. Do konfitur używa się tylko owoców „silniejszej” płci. Można je rozpoznać po tym, że nie dojrzewają i są bezpestkowe.
Smaki Bułgarii- kuchnia Bułgarska, słodkie wypieki, bułgarska konfitura z fig
W kulinarnej kulturze Bułgarii konfitura figowa pojawia się nie tylko w gablotach sklepów z pamiątkami, ale też na większości stołów Bułgarów :) Zwykle konfitura z fig jest pochłaniana w akompaniamencie konfitury z płatkami róży z naleśnikami (палачинки / катма), tostami francuskimi, (пържени филийки) oraz klasycznymi śniadaniowymi wypiekami z Bułgarii jak: mekica (мекица), banica (баница), gevrek-bajgiel (геврек).
Naturalna konfitura z fig do czego pasuje? Do czego dżem figowy?
Konfitura z zielonych (niedojrzałych) fig świetnie komponuje jako dodatek do:
- naleśników, francuskich tostów i in.
- bułgarskich tradycyjnych wypieków śniadaniowych
- deserów na zimno, jogurtu i deserów jogurtowych
- deserów na bazie serka mascarpone
- serników
- serów
Syrop z konfitury jest świetnym i znanym przez koneserów dodatkiem do zielonej herbaty i dobrej czarnej kawy.
Smak wczesnego lata w Bułgarii, to smak konfitury z zielonych fig!
BIO KONFITURA FIGOWA Z BUŁGARII | ZDROWA ŻYWNOŚĆ EKOLOGICZNA CERTYFIKOWANA | DŻEM BEZ SZTUCZNYCH AROMATÓW, BARWNIKÓW, SŁODZIKÓW I WZMACNIACZY SMAKU
Opakowanie: szklany słoik 320 g / 275 ml
Wartości odżywcze w 100 g: Wartość energetyczna: 1020 kcal/ / 260 kJ; Tłuszcze: 0 g 0%; Węglowodany: 65 g 25%; Białko: 0 g 0 %
© Opis autorski Roseshop.pl - kopiowanie oraz rozpowszechnianie tekstów zamieszczonych na stronie Roseshop.pl jest zabronione! Zgodnie z Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.) Cena za jeden opis naszego autorstwa wynosi 10 000 zł netto.
Elaela
Chyba najbardziej niedoceniona rzecz z BG