Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do

Kuchnia bułgarska - smaki Bułgarii

produkty z Bułgarii

kolorowa i różnorodna kuchnia łącząca ze sobą śródziemnomorskie smaki wraz z orientalnymi niuansami

Bułgarska kuchnia jest bardzo kolorowa i aromatyczna. Używanych jest wiele warzyw zarówno gotowanych jak i surowych, czego dowodem są przynajmniej 2 strony w menu zajętych przez propozycje sałatek oraz znane i lubiane pasty warzywne jak lutenicaDlatego wegetarianie i weganie nie będą mieli problemu ze znalezieniem dla siebie smacznych i pożywnych posiłków w bułgarskiej kuchni

Tak bogata aromatyczność potraw uzyskana jest przez stosowanie fantastycznych ziół i przypraw rosnących w dużej mierze na naszych ziemiach, jak np. czubrica, dżodżen (bułgarska odmiana mięty) oraz szarena sol (kolorowa sól). Bogactwo ziół bułgarskich jest przeogromne, a ich zastosowanie nieskończone :)

Część terenów Bułgarii jest idealnie przystosowana do hodowania wszelkiej maści orzechów, dlatego nie jest zaskakująca obecność tak wielu orzechowych past, jak tahini w bułgarskiej kuchni.

Serdecznie zapraszamy do podróży po bułgarskiej kuchni!

Lutenica, tahini, pasty warzywne, masła orzechowe i inne

bułgaria

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl