
Producent
Cena
-
od
do
Autentyczne BIO certyfikowane syropy z endemicznych ekologicznych rejonów Bułgarii
Zdrowie według przepisów naszych babć
Proponowane przez nas syropy posiadają BIO certyfikaty jak na zawarte surowce, tak i na stosowaną technologię produkcji.
Syropy są wytwarzane tradycyjną metodą tłoczenia na zimno- dzięki temu zachowywane są
wszystkie walory odżywcze i smakowe.
Przed erą powszechnego użycia lodówek, syropy były sposobem na przechowywanie letnich owoców, aby można było się nimi cieszyć i czerpać z ich zdrowotnych korzyści zimą.
Trzymając się klasyki wymyślonej przez nasze babcie, używamy tyle cukru (ekologicznego cukru trzcinowego), ile potrzeba, aby spełniał on rolę naturalnego konserwantu.
Surowce do naszych syropów pochodzą wyłącznie z endemicznych rejonów Bułgarii – syrop różany (z Doliny Różanej), syrop z gojnika (mursalski czaj) z rejonu Trigrad w paśmie górskim Rodopy, góry Strandża i innych ekologicznych rejonów w Bułgarii. W tych najczystszych obszarach rośliny wytwarzają
najwięcej aktywnych składników leczniczych.
Właśnie z tych względów nie jest zalecane używanie naszych syropów podgrzanych do bardzo wysokiej temperatury, aby nie utracić cennych właściwości leczniczych.
CERTYFIKAT BIO : BG-BIO-02