Producent
Cena
-
od
do
Autentyczne bułgarskie BIO certyfikowane syropy o zdrowym składzie
zdrowe syropy bez sztucznych aromatów, tłoczone na zimno
Proponowane przez nas syropy posiadają BIO certyfikaty jak na zawarte surowce, tak i na stosowaną technologię produkcji. Użyte surowce pochodzą z kontrolowanych i odpowiedzialnych upraw nie zagrażając populacji dzikich roślin.
Syropy są wytwarzane tradycyjną metodą tłoczenia na zimno- dzięki temu zachowywane są wszystkie walory odżywcze i smakowe przy użyciu mniejszej ilości cukru (ekologicznego trzcinowego), niż w przypadku większości komercyjnie dostępnych syropów.
Nie zalecamy używania naszych syropów podgrzanych do bardzo wysokiej temperatury, aby nie utracić cennych właściwości leczniczych.
Zdrowie według przepisów naszych babć
Przed erą powszechnego użycia lodówek, syropy były sposobem na przechowywanie letnich owoców, aby można było się nimi cieszyć i czerpać z ich zdrowotnych korzyści nawet zimą.
Trzymając się klasyki wymyślonej przez nasze babcie, używamy tyle cukru (ekologicznego cukru trzcinowego), ile potrzeba, aby spełniał on rolę naturalnego konserwantu.
Odpowiedzialna produkcja - odpowiedzialne i kontrolowane pochodzenie użytych surowców (bułgarska róża, gojnik, mięta, imbir i cytryna)
100% bułgarskie pochodzenie:
- syrop różany (z Doliny Różanej) - z bułgarskiej odmiany róży damasceńskiej (Rosa damascena Mill. var. kazanlika- R.kazanlika)
- syrop z gojnika (z rejonu Trigrad w paśmie górskim Rodopy, góry Strandża i innych ekologicznych rejonów w Bułgarii) - Mursalski czaj Sideritis scardica
- syrop z mięty (zbieranej czystych podgórskich obszarów) - z bułgarskiej mięty kędzierzawej (Sideritis scardica)
inne:
- syrop z imbiru i cytryny - (Zingiber officinale i Citrus limon)
CERTYFIKAT BIO : BG-BIO-02 Autorki tekstu: dr Slaviana Holc i Marta Holc
59,00 zł
48,00 zł