Autentyczne bułgarskie BIO certyfikowane syropy o zdrowym składzie 

zdrowe syropy bez sztucznych aromatów, tłoczone na zimno

Proponowane przez nas syropy posiadają BIO certyfikaty jak na zawarte surowce, tak i na stosowaną technologię produkcji. Użyte surowce pochodzą z kontrolowanych i odpowiedzialnych upraw nie zagrażając populacji dzikich roślin.

Syropy są wytwarzane tradycyjną metodą tłoczenia na zimno- dzięki temu zachowywane są wszystkie walory odżywcze i smakowe przy użyciu mniejszej ilości cukru (ekologicznego trzcinowego), niż w przypadku większości komercyjnie dostępnych syropów.

Nie zalecamy używania naszych syropów podgrzanych do bardzo wysokiej temperatury, aby nie utracić cennych właściwości leczniczych.

Zdrowie według przepisów naszych babć

Przed erą powszechnego użycia lodówek, syropy były sposobem na przechowywanie letnich owoców, aby można było się nimi cieszyć i czerpać z ich zdrowotnych korzyści nawet zimą.

Trzymając się klasyki wymyślonej przez nasze babcie, używamy tyle cukru (ekologicznego cukru trzcinowego), ile potrzeba, aby spełniał on rolę naturalnego konserwantu.

Odpowiedzialna produkcja -  odpowiedzialne i kontrolowane pochodzenie użytych surowców (bułgarska róża, gojnik, mięta, imbir i cytryna)

100% bułgarskie pochodzenie:

  • syrop różany (z Doliny Różanej) - z bułgarskiej odmiany róży damasceńskiej (Rosa damascena Mill. var. kazanlika- R.kazanlika)
  • syrop z gojnika (z rejonu Trigrad w paśmie górskim Rodopy, góry Strandża i innych ekologicznych rejonów w Bułgarii) - Mursalski czaj Sideritis scardica
  • syrop z mięty (zbieranej czystych podgórskich obszarów) - z bułgarskiej mięty kędzierzawej (Sideritis scardica)

inne:

CERTYFIKAT BIO : BG-BIO-02     Autorki tekstu: dr Slaviana Holc i Marta Holc

BIO Syropy do napojów

bio_produkt dla_wegannaturalne_PRODUKTY bUŁGARSKIE_produkty

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl